Το μέγεθος μετράει...

Κάποιοι την προσφέρουν ως 10 κομματιών, κάποιοι άλλοι ως 12.
Κάποιοι ακόμη την λένε και γίγας.
Εμείς την λέμε "Η πίτσα μας". Μεγάλη, χορταστική, τίμια...
Διαμέτρου 35 εκατοστών, ιδανικά κομμένη σε 8 μεγάλα κομμάτια, για να μπορείς να διπλώσεις κάθε κομμάτι, για αυτή την πρώτη σούπερ δαγκωνιά...ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ 10 ή 12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ...





Αυθεντικά οικογενειακή...

Η φιλοσοφία μας και η προσπάθειά μας στηρίζεται σε αυτή την απλή δήλωση...

Δημιουργούμε τις γεύσεις μας αναζητώντας και χρησιμοποιώντας εκλεκτές πρώτες ύλες, αξιοποιώντας τες με τεχνικές και μαγειρέματα που μάθαμε μέσα στην οικογένειά μας, απορρίπτοντας βιομηχανικές πρακτικές και εύκολες λύσεις για το φτιάξιμο της πίτσας μας...Η διαφορά είναι αντιληπτή απο την πρώτη μπουκιά...

  Ζυμώνουμε καθημερινά με τα χέρια, χρησιμοποιώντας ζωντανή φρέσκια μαγιά, αποχλωριωμένο νερό, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, θαλασσινό αλάτι και εκλεκτό λεπτόκοκκο Ιταλικό αλεύρι απο μαλακά σιτάρια. Η ζύμη μας ωριμάζει για 72 ώρες ώστε η δράση της μαγιάς να εκτονωθεί στην εμβάθυνση της υφής και της γεύσης της.

Τιμούμε με σεβασμό την καταγωγή της πίτσας και χρησιμοποιούμε κυρίως υλικά που εισάγονται από την Ιταλία, την χώρα που την εδραίωσε και την ανέδειξε στο κορυφαίο παγκόσμιο έδεσμα.

Φροντίζουμε τα τυριά μας να βρίσκονται στο βέλτιστο σημείο ωρίμανσής τους. Η Μozzarella μας, βασικό στοιχείο σε όλες τις πίτσες μας, είναι φρέσκια, μικρής διάρκειας διατήρησης, όπως και η Stracciatella της Sofia Loren, και η Ricotta που προστίθεται στις Λευκές πίτσες και τις Calzone. Αντίθετα, τα σκληρά τριμμένα τυριά μας, όπως η Grana Padano και η Παρμεζάνα είναι ωριμασμένα για πάνω από 10 μήνες και η πικάντικη Gorgonzola των Quattro Formaggi και Quentin Tarantino αναπαύεται στο ράφι του τυροκομείου για περίπου 4 μήνες πριν φτάσει στα χέρια μας.

Προετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας αλέθοντας στο μύλο λαχανικών ώριμα ολόκληρα αποφλοιωμένα τοματάκια και προσθέτοντας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και την απαραίτητη ποσότητα μυρωδικών που ορίζει η συνταγή μας ώστε να τονίσουμε την φρέσκια, φρουτένια καλοκαιρινάδα που διακρίνεται στο τελικό αποτέλεσμα.

Γνωρίζουμε τα αλλαντικά και τον τρόπο παρασκευής τους και θα θέλαμε να παρασκευάζουμε οι ίδιοι τα αλλαντικά που χρησιμοποιούμε αλλά αυτό είναι πρακτικά αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Δίνουμε μεγάλη έμφαση όμως στην επιλογή τους. Τα αλλαντικά μας προέρχονται από πιστοποιημένους Ιταλικούς οίκους και τα κριτήρια επιλογής τους είναι η υψηλή ποιότητα και η περιορισμένη επεξεργασία κατά την παραγωγή τους.

Το Prosciutto Cotto είναι ολόκληρο, αργά μαγειρεμένο στον ατμό χοιρινό μπούτι, το Ζαμπόν, όπως το γνωρίζουμε καλύτερα.

Η Pancetta είναι ένα εκλεκτό αλλαντικό από την κοιλιά του χοιρινού. Το κρέας καρυκεύεται και έπειτα καπνίζεται και αφήνεται να ωριμάσει. Έτσι αποκτά πλούσια γεύση και τρυφερή υφή. Είναι το αυθεντικό μπέικον.

Το Prosciutto Crudo είναι ολόκληρο χοιρινό μπούτι το οποίο αλατίζεται και υφίσταται πολύμηνη φυσική ωρίμανση σε ιδανικές συνθήκες. Φίνο αλλαντικό με βελούδινη υφή και απαλή γεύση - ένα από τα πιο αγαπημένα αλλαντικά των gourmet όλου του κόσμου.

Η Salsiccia Piccante είναι ένα από τα τυπικά αλλαντικά της γαστρονομικής παράδοσης της Καλαβρίας. Γίνεται με χοιρινή σπάλα και κρέας κάτω από τα πλευρά με την προσθήκη πανσέτας κορυφαίας ποιότητας. Το πικάντικο συστατικό για την αγαπημένη Pepperoni μας.

Η επίσης Καλαβρέζικη Nduja φτιάχνεται από κομμάτια της σπάλας και του μπουτιού, το πάνω μέρος της κοιλιάς και κομματάκια λαρδί. Όλα αυτά ψιλοκόβονται και πολτοποιούνται μαζί με μια γερή δόση αποξηραμένων και φρέσκων μικρών καυτερών  πιπεριών της περιοχής. Το μείγμα αυτό δουλεύεται τόσο πολύ που αποκτά κρεμώδη υφή και ζωηρό κόκκινο χρώμα.

Το λουκάνικο με μαραθόσπορο το οποίο χρησιμοποιούμε για το μαγείρεμα, κυρίως, της Van’s Special στηρίζεται σε παραδοσιακή Ιταλική συνταγή και το παρασκευάζουμε εμείς στο εργαστήριό μας. Η γεύση του είναι μοναδική